Marco Polo néven kínálja a V-osztályból épített lakóautóját a Mercedes, és ez a neve annak a modulnak is, amivel a márka újabb családi autója, a kompakt méretű T-osztály alakítható praktikus kempingautóvá.

Lakóautót általában nagyobb kisbuszokból szoktak építeni, mint a V-osztály, de a Mercedes újdonsága azt mutatja meg, hogy a kompakt méretű, 4,5 méter hosszú T-osztályból is praktikus kempingautót lehet faragni. Marco Polo néven kínálják azt a modult, amivel két ember csak pár perc alatt átalakíthatja a családi autót.

A hátsó ülések mögötti dobozban kapott helyet az ágy, kihúzható ágyráccsal és kihajtható matraccal,

a két méter hosszú, 115 centiméter széles ágyon ketten férnek el kényelmesen. A zavartalan alváshoz sötétítő elemek kerülnek az ablakokra, a szellőzésről az üveg és a keret közé szorított, rovarhálós szellőzőrács gondoskodik.

Opcióként konyhabútorral is rendelhető a Marco Polo készlet, ezt fiókként lehet kihúzni a csomagtérben lévő dobozból.

A konyhában mindent megtalálsz, ami egy szabadtéri főzőcskéhez kell, a mosogatótól a 15 literes hűtőszekrényen át a gáztűzhelyig. A fiókokban jut hely az étkészletnek és az élelmiszereknek, az étkezőasztal a szabadban és az utastérben is felállítható.

A T-osztály az új Citan személyautósabb változata, és a Renault Kangoo alapjára épül, de amennyire csak lehet, különbözik tőle.

102 és 131 lóerős benzinmotorral, vagy 95 és 116 lóerős dízelmotorral készül, az ára 9 millió forint felett kezdődik, a Marco Polo modulra azonban egy kicsit még várni kell, csak év végétől lesz rendelhető.

Ez is érdekelhet:

Bárhol érhet az éjszaka, ha ilyet vezetsz

Megnéztük a legújabb lakóbuszokat a frankfurti szalonon.

Nemcsak felfedezheted vele a világot, de élheted is – Mercedes-Benz Marco Polo-teszt

Ha arról lenne szó, hogy mi a tökéletes jármű az ún. Van Life-hoz, a Mercedes Marco Polo a legjobbak között foglalna helyet.

Kipróbáltuk a Mercedes Marco Polo lakóautót, a kempingezés császárát

Ha elég bátor vagy, máris eladod a kecót, és becseréled egy ilyen Mercedes buszra.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában