A jövő elektromos S-osztálya lesz a Mercedes EQS
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Mercedesnél éppen most kezdtek új korszakot az első teljesen elektromosnak szánt modell, az EQC bevezetésével, és már készülnek a márka következő villanyautói. A frankfurti szalonon leleplezett EQS például a kínálat tetejére érkezik.

Az S-osztály több szempontból is az autózás csúcsát jelenti, és az elektromos autók között ugyanez lenne az EQS, aminek a tanulmányát a frankfurti szalonra vitte el a Mercedes. A márka csak nemrég kapcsolt nagyobb fokozatra az elektromos autók között az eleve villanymotorosnak tervezett EQC bevezetésével, azóta megjelent az EQV, és most itt a Vision EQS.

aminek a megjelenését több száz fényforrás teszi még érdekesebbé. A hűtőmaszkján 188 darab különálló LED kelt érdekes háromdimenziós hatást, és hátul még ennél is több, 229 darab apró fénykibocsátó dióda rajzolja ki a lámpákat.

A belső tér berendezésénél a legnagyobb hangsúlyt a fenntarthatóság kapta, ezért

és a bőrök is mesterséges anyagból készültek. A középkonzolra méretes érintőképernyő került, a többi információt a vezető elé vetíti az autó.

A teljesítményére sem panaszkodhatsz, az első és hátsó kerekeket hajtó villanymotorok

és 200 km/óra feletti a végsebessége. Az akkumulátora 700 kilométeres hatótávot enged, és a 350 kilowattos villámtöltővel 20 perc alatt 80 százalékra tölthető.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.