A prototípusát már korábban megmutatták, most pedig a sorozatgyártásra kész változatát láthatod a Mercedes elektromos kisbuszának. A V-osztályból készült, zöld rendszámot kiérdemlő EQV akár 8 személyes utastérrel is kérhető.

Számítani lehetett rá, hogy a prototípus után nem sokkal a Mercedes a sorozatgyártású változatot is bemutatja az elektromos hajtású V-osztályból. Az újdonság neve EQV lett, és könnyen megkülönböztetheted a dízel társától, ez ugyanis egyedi hűtőmaszkot kapott, amivel a Mercedes másik elektromos autójára, az EQC-re hasonlít.

Az elektromos hajtás változatlanul került át a prototípusból, a villanymotorja 204 lóerőre képes, és az energiát a padlóba épített 100 kilowattórás akkumulátorból kapja. A kapacitásából 90 kilowattórát lehet kihasználni,

ez 405 kilométeres hatótávra elég, a 110 kilowattos villámtöltővel egy óra alatt 10-ről 80 százalékra tölthető fel.

Az 5,14 méter hosszú EQV ugyanolyan tágas, mint a V-osztály többi tagja, az utasterét akár nyolc üléssel is lehet rendelni. A legjobb a hatszemélyes változat, ahol három sorban kényelmes foteleket rendeztek el, de nálunk

a hétüléses is érdekes lehet, arra ugyanis a zöld rendszámmal járó előnyöket és a nagycsaládos támogatást egyszerre lehet igénybe venni.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Szürreális részletekkel szórták tele ezt a modernizált Renault 5-öst