Mesés ajánlat ez a hercegi Aston Martin DB5
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy James Bond-féle Aston Martin DB5 mindig remek ajánlat, de ha előkelőségeket is találsz az előző tulajdonosok között, akkor még értékesebb lehet. A képeken látható példánynak is ez emelte az egekbe az árát.

Gyönyörűen felújított és kifogástalan állapotnak örvend ez az Aston Martin DB5, de nemcsak ezért különleges, hanem azért is, mert a korábbi tulajdonosok között Sadruddin Aga Khan herceg is ott volt. 1986-ban vásárolta meg első tulajdonosától, hogy svájci tartózkodása alatt használja az ENSZ-nek is dolgozó herceg.

Csak két évig volt nála, de ez is elég volt ahhoz, hogy az értéke alaposan megemelkedjen. Persze az alapos restaurálás is az oka annak, hogy a Goodwood Green színű, Connolly bőrrel borított belsővel szerelt DB5 most nem kevesebb, mint öt vadonatúj Aston Martin DB11 árát érje. Egészen pontosan 800 ezer fontot, közel 300 millió forintot kér érte a Hexagon Classics.

Mire képes egy ilyen sportkocsi? A 4 literes, soros hathengeres motorja, amit szintén felújítottak, 286 lóerős, amivel 7,1 másodperc alatt gyorsul százra és 289 km/óra a végsebessége. Ma már ezek a számok nem hangzanak különösebben jónak, de 1964-ben, amikor ez a DB5 készült, még fantasztikusnak számítottak.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.