A nyár eleje óta tudjuk, hogy újra elindul az MG forgalmazása a magyarországi piacon, most pedig részleteket is megtudtunk a márka visszatéréséről. Az MG jó árakkal, őszinte autókkal, hosszú garanciával és országos hálózattal kíván hódítani.

Újabb autómárka forgalmazása indul Magyarországon, hosszú szünet után tér vissza az MG a piacra. A nagy hagyományokkal rendelkező, neves angol márka kínai háttérrel és európai központtal megerősítve ígéretes kínálatot tesz le a szalonokba. A nyári bejelentés kapcsán megírtuk, hogy milyen modellekkel indul a kínálat, és mivel bővül később, most pedig újabb részleteket is elárult a forgalmazásról az MG importőre, a Duna Autó.

Kiderült például, hogy rögtön az indulásnál országos lefedettségű lesz a márkakereskedői hálózat.

A Duna Autó eredetileg tizenöt márkakereskedéssel tervezte az indulást, de újabb és újabb cégek jelezték, hogy belépnének a hálózatba, ezért országosan 22 márkakereskedéssel és szervizzel kezdődik a forgalmazás szeptember 17-én. Az MG partnerei között olyan nagy múltú, jól ismert és tapasztalt kereskedők is vannak, mint az Ivanics és a Petrányi.

A várakozások szerint az MG a tudatos vásárlók márkája lesz, akik jó ár-érték arányú autót keresnek.

A belépőmodell a kompakt méretű ZS, amit 1,5 literes, négyhengeres benzines szívómotorral, többek közt teljesen LED-es fényszóróval, 10,1 colos érintőképernyővel és könnyűfém felnivel lehet kapni 6 699 000 forintért. A kínálatban a plug-in hibrid EHS és a teljesen elektromos ZS EV is megtalálható, hamarosan pedig tovább bővül a választék.

Az MG kínai háttere nem kell, hogy elbizonytalanítson, hiszen kínai már a tulajdonosa a Volvónak, rajta kívül Kínában gyártott autókat árul Európában a BMW és a Tesla is.

Más kínai gyártóktól eltérően az MG-nek határozott tervei vannak, és máris sikeres az európai piacon,

17 európai országban több mint 400 márkakereskedéssel 2021-ben megháromszorozták az értékesítéseket. A márkába vetett bizalmat a 7 év vagy 150 ezer kilométeres garancia is erősítheti.

A forgalmazás kezdetével rögtön ki is lehet próbálni az MG-ket, szeptember 17-18-án nyílt hétvégével rajtolnak a kereskedések, ahol az első száz már beérkezett, és további 250 szállítás alatt lévő autóra garantálják a jelenlegi árakat. Az MG régiós központja is Magyarországon lesz, 2023-ban pedig olyan új modellek érkeznek, mint a piac egyetlen kompakt elektromos kombija, az MG 5, valamint az európai vevőknek szánt elektromos modell, az MG 4.

Ez is érdekelhet:

Jó árakkal, ígéretes autókkal tér vissza Magyarországra az MG

A neves angol márka ígéretes kínálatot tesz le a szalonokba, most pedig röviden összefoglaljuk, hogy mit érdemes tudnod az MG új modelljeiről.

Részletek is kiderültek az MG elektromos kompaktjáról

A magyar piacra éppen most visszatérő MG ezzel készül nagyot szakítani Európában.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés