A csődbe ment MG-be a kínaiak leheltek új életet, és a patinás angol márkát egy elektromos crossover tette vissza az eladási listákra. A ráncfelvarrott változata pedig egészen érdekes hatótávval érkezik.

Még 2005-ben ment csődbe az MG, amit a Rover sportosabb testvéreként ismerhettünk, de nem hagyták veszni a nevet, kínai tulajdonossal támasztották fel a márkát. Az MG-nek eddig javarészt felejthető modelljei voltak, de egy elektromos crossoverrel ismét visszakerült az eladási listákra, most pedig itt a ráncfelvarrott változata.

Az MG ZS EV egy kompakt méretű, 4,31 méter hosszú szabadidő-autó, amit két éve már bemutattunk, és akkor is ígéretesnek tűnt a 143 lóerős villanymotorjával és a 44,5 kilowattórás akkumulátor adta 263 kilométeres hatótávjával.

A ráncfelvarrás pedig nem merült ki a külcsínben, a lemezek alatti technika is változott.

Az akkumulátor méretét 50 kilowattórára növelték, amivel a hatótávolság 320 kilométerre nőtt a WLTP mérés szerint. Az MG mostantól ezt a modellt Standard Range néven kínálja, érkezik ugyanis egy

Long Range változat is, 70 kilowattórás akkumulátorral, és egészen ígéretes, 440 kilométeres hatótávolsággal.

A ráncfelvarrással új külsőt is kapott az MG ZS EV, például szűkebbre szabott fényszórókat és új hátsó lámpákat, a hagyományos hűtőmaszk helyére pedig egy érdekes mintájú burkolat került, amiről rögtön megmondod, hogy elektromos autót takar.

A töltő csatlakozója ide, az orrára került, és az autó akkujáról akár elektromos biciklit is lehet tölteni.

Az MG újabban bemutatott elektromos autójához, a Marvel R-hez hasonlóan széria a digitális műszeregység, a középkonzolon pedig 8-ról 10,1 colosra cserélték az érintőkijelzőt. A ZS EV ára is ígéretes: azokon az európai piacokon, ahol kapható, 32 ezer euróba kerül a kisebb és 36 ezer euróba a nagyobb hatótávolságú változatban.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

707 lóerővel és új digitális élménnyel lett jobb az Aston Martin DBX

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés