Az egyik legőrültebb teremtmény ez az MG ZT, amit mostanában láttunk. A készítője nem elégedett meg azzal, hogy platóssá alakította az egykor szebb napokat látott brit szedánt, de egy Rolls-Royce sugárhajtóművet szerelt rá, ami még működőképes is.

Nem biztos, hogy ismerősen hangzik az MG ZT neve, hiszen a brit gyártó éppen megszűnőben volt akkor, amikor ez a típus készült. A Rover 75 sportosabb változatáról van szó, aminek a hátsó kerekeit egy 2,5 literes V6-os motor mozgatja, de ebbe a példányba egy egészen más erőforrás is került: egy Rolls-Royce sugárhajtómű.

Először is platóssá kellett alakítani a járművet, de ezzel a pick-uppal úgysem tudsz szállítani semmit, mert az egész rakodóteret elfoglalja a sugárhajtómű. Ami nem egy kiszuperált darab, néhány kapcsoló lebillentésével és egy startgombbal életre is kelthető, külön üzemanyagtartályról működik. Biztos lehetsz benne, hogy ha ezt vezeted, nem fognak rád tapadni hátulról.

A legjobb ugyanis az, hogy ez az őrült autó rendszámot kapott, és részt vehet a forgalomban – persze csak akkor, ha a sugárhajtómű nem üzemel. De érvényes műszakija van, így került eladósorba az eBayen, ahol 7100 fontot, azaz 2,5 millió forintot adtak érte. A tulajdonos, aki szerelési útmutatót is adott hozzá, azt mondja, csak alapjáraton merte működtetni, és készek vagyunk hinni neki.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában