A hétszeres Forma–1-es világbajnok vasárnap szenvedett síbalesetet. Életmentő műtétet hajtottak végre rajta, állapota válságos.

Franciaországi pihenése során szenvedett súlyos balesetet Michael Schumacher, a Forma–1 történetének legeredményesebb versenyzője. Az első híradások – bár azt közölték, hogy Schumacher sziklának ütközött – arról szóltak, hogy az expilótát rögtön kórházba vitték, tudatánál volt, és nincs életveszélyben. Majd többórás hírzárlat után Schumacher menedzsmentje is megerősítette azokat a lapértesüléseket, hogy koponyasérülést szenvedett, életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani, állapota pedig kritikus. Jelenleg a grenoble-i kórházban van, a helyszínre érkezett dr. Gérard Saillant idegrendszer- és gerincspecialista, Schumacher barátja.

Hétfő délelőtti sajtótájékoztatójukon az orvosok elmondták, hogy Schumit mesterséges kómában tartják, állapota rendkívül súlyos, az életéért küzdenek. Valóban eszméleténél volt közvetlenül a baleset után, de később elvesztette eszméletét, kétoldali agysérülése miatt pedig azonnal meg kellett operálni, hogy csökkentsék a nyomást a koponyaűri nyomást. Csak azt tudják biztosan, hogy ha Schumacheren nem lett volna bukósisak, már nem élne, de nem tudják megmondani, mi fog történni vele.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában