A csapat már a helyszínen van, mégsem áll rajthoz a túraautó-világbajnokság a Nürburgringen tartandó második fordulóján, mert a véleményük szerint igazságtalanok velük a túraautó-világkupában.

Nem sok olyan történt még a túraautó-világszériában, hogy egy egész csapat tüntetőleg nem áll rajthoz az egyik futamon, pedig nagyon úgy tűnik, hogy a Hyundai Motorsport két csapata, amelyek egyikében Michelisz Norbi is versenyez, kimarad a világkupa ezen a hétvégén tartandó németországi fordulójából.

A csapat indoklása szerint úgy érzik, hogy a Hyundai versenyzői nem részesülnek egyenlő bánásmódban, és nem látják őket szívesen a sorozatban.

Arra utalnak ezzel, hogy a szabályokban éppen az egyenlőséget szolgáló ballasztrendszer miatt a kelleténél jobban vissza kell fogniuk az autóik teljesítményét, amivel versenyhátrányba kerülnek.

Michelisz a teljesítményhátrány miatt a legjobb hyundaios versenyzőként is csak a tizenkettedik helyet tudta elérni a belgiumi időmérőn, a futamokon a Hyundai legjobb eredménye Norbi nyolcadik és tizenegyedik helye lett.

A rivális Lynk & Co közben simán besöpörte az első három helyet, ezt a dominanciát igazságtalannak tartják, és most telt be a pohár a Hyundainál.

Meglátjuk, hogy a világkupa vezetése hogyan reagál arra, hogy négy versenyző, Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini, valamint Luca Engstler és Nicky Catsburg egyszerűen nem áll rajthoz. Nem kivonulásról van szó, a Hyundai hozzátette, hogy

továbbra is céljuk olyan nemzetközi autósport-sorozatban szerepelni, ahol megmutathatják, mire képes a márka.

Ez is érdekelhet:

Tassi Attila első dobogós helye a túraautó-világkupában

Michelisz nyomdokaiba léphet a 21 éves pilóta.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Újra zúghat a Volga, de eddig sem volt könnyű dolga

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés