Egyetlen kiadó hely van a következő szezonra, azt csípheti meg a legendás Michael Schumacher fia.

Mick Schumacher idénre nem talált magának Forma–1-es ülést, azonban a sportágtól így sem távolodott el, a Mercedes ugyanis mentőövet dobott neki azáltal, hogy leigazolta a csapat teszt- és tartalékpilótájának. A fiatal németnek ugyanakkor nincs könnyű dolga, ha szeretne visszakerülni teljes állásba, tekintve, hogy 2024-re egy hely kivételével már az összes elkelt.

Tehát jelenleg még a Williamsnél lehet némi esélye, ahol az újonc Logan Sargeant nemcsak nem brillírozik, de mindezt igencsak költségesen is teszi. A legendás istálló amerikai tulajdonosai viszont (egyelőre még) kitartanak a fiatal honfitársuk mellett, ahogy a csapatfőnök, a Mercedestől elcsábított James Vowles is azt kommunikálja, hogy a következő szezonra is szeretnék Sargeantot versenyzőik között tudni – persze mi mást is mondhatna.

Azonban ha a Williams úgy döntene, hogy nem marasztalja Sargeantet a következő szezonra, akkor Mick Schumacher is esélyes lehet az ülésre, legalábbis a neve többször is felmerült már a pletykák szintjén. Az Auto Motor und Sport egyik munkatársától, Tobi Grünertől lehet tudni, hogy a Japán Nagydíj versenyhétvégéjén Schumacher és Vowles már tárgyalt is egymással, Grüner szerint azonban Schumi „nem szerepel a Williams listáján, és továbbra is Logan Sargeant tűnik az első számú opciónak”.

Az biztos, hogy a Schumacher név még mindig jól cseng az F1-ben, azaz továbbra is komoly marketingértékkel bír – ezt pedig lehet, hogy nem egy F1-es csapat(ban) fogja kamatoztatni Mick:

Úgy tűnik, teljesen kiszáll a Forma-1-ből Mick Schumacher

A legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának van B-terve.

(Forrás: Planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Kiválasztották a 11. Forma–1-es csapatot

Nagyon-nagyon közel került a Forma–1-hez az amerikai istálló.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés