A 250 GT Berlinetta minden idők egyik legcsodálatosabb Ferrarija, és a Competizione változata az egyik legdrágább is. Egy brit műhelyben az eredetire megszólalásig hasonlító, de annál is jobb változatot építenek belőle.

GTO Engineering a neve annak a brit műhelynek, ahol klasszikus Ferrarik építésére specializálódtak. Nem restaurálnak, hanem az eredetivel teljesen megegyező, de műszakilag annál naprakészebb replikát építenek, amit igazi élmény lesz birtokolni és vezetni is. Nem lesz patinája, de sokkal kevesebbe is kerül egy valódinál.

A munkát egy Ferrari 250 GT Berlinetta Competizione felújítandó, teljesen lecsupaszított karosszériájával kezdik,

amit a megrendelő igényeinek megfelelően öltöztetnek fel. Az alumínium elemeket kézzel formálják, a fényezése tetszés szerint választott, ahogyan a sokküllős kerekek 15 vagy 16 colos mérete, illetve az utastér kárpitozása is.

A motor az eredeti V12-es Colombo erőforrás modernizált változata, amit 3 literes, 3,5 literes és 4 literes méretben is megépítenek.

A teljesítménye legalább 280 lóerő, ezt négyfokozatú, vagy felárért ötsebességes váltóval lehet beosztani, és a 250 GT Berlinetta vezetése elképesztő élmény lehet, hiszen mindössze 1050 kilogrammot nyom.

Az utastér teljesen korhű, de azért elrejtettek egy USB csatlakozót, és kívánságra hifit is beépítenek. A GTO Engineering már 30 megrendelést kapott, ezért türelmesnek kell lennünk, egy autóval 12-18 hónap alatt készülnek el. A 850 ezer angol fontos, azaz

340 millió forintos ára soknak tűnik, de még mindig a töredéke a 8-10 millió dollárnak, amibe egy eredeti példány kerül.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában