Az utolsó hétvégén dőlt csak el a bajnoki cím sorsa az idén későn indult és rövidre zárult túraautó-világkupában. Minden idők legfiatalabb bajnokát avatták: a címet Yann Ehrlacher, a Lynk & Co versenyzője szerezte meg.

Az utolsó hétvégére ismét az aragóniai pályára tért vissza a túraautó-világkupa, ahol a bajnoki címre még esélyes Esteban Guerrieri szenzációs győzelmével indult a finálé, az argentin a 16. helyről jött fel az elsőre. A második futamon azonban ki kellett állnia, és a legnagyobb riválisa, Yann Ehrlacher a hatodik helyével is bebiztosította a bajnoki címét.

Yann Ehrlacher a négyszeres világbajnok Yvan Muller unokaöccseként érkezett a sorozatba, és 24 évesen a legfiatalabb bajnok lett a túraautó-világszéria történetében. A címet korábban Andy Priaulx és José María López tartotta, mindketten 31 évesek voltak, amikor 2005-ben és 2015-ben világbajnokok lettek.

Ehrlacher idén három győzelmet szerzett, de végig vezette a bajnokságot.

Yvan Muller egy futamgyőzelem után még egy negyedik helyet gyűjtött, ami elég volt ahhoz, hogy a második helyre jöjjön fel a bajnokságban.

Guerrieri, aki idén sorozatban harmadszor maradt le a bajnoki címről, a harmadik helyet is elvesztette,

amikor pályaelhagyás miatt időbüntetést kapott, a bronzérmet ezzel az Alfa Romeót vezető Jean-Karl Vernay vihette haza.

Mikel Azcona, a Zengő Motorsport versenyzője a bajnokság hetedik helyén zárt 188 ponttal, a Zengő a csapatok közt ötödik. A Hondát vezető Tassi Attila a tizenkettedik lett 100 ponttal, és

a címvédő bajnok Michelisz Norbertnek idén meg kellett elégednie a tizenharmadik helyezéssel,

mivel összesen 93 pontot szerzett. A hétvége legjobb eredménye egy ötödik hely volt Norbi számára.

Ez is érdekelhet:

Az elektromos versenyautó menti meg a DTM jövőjét

Máskülönben megszűnt volna a patinás sorozat.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában