Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A nyolcvanas-kilencvenes években olyan legendás típusokat köszönhetünk a BMW és a Mercedes-Benz versengésének, mint az E30-as M3 és a 190 E 2.5-16 Evolution. Most az utóbbiból került elő egy szívfájdítóan gyönyörű példány.

A kilencvenes évek elején a Mercedes-Benz genfi standján leleplezett 190 E 2.5-16 Evolution II mindenkit lenyűgözött, állítólag mind az 502 példányát eladták már a bemutatója előtt, amivel azonnal a gyűjtők kincsévé tette. 1992-ben a Mercedes ezzel a típussal nyerte meg a német túraautó-bajnokság első három helyét.

A képeken látható példányt mindig is nagy becsben tartották és megkímélték. Svájcban helyezték először forgalomba, ahol köztudottan szigorúak a sebességhatárok, majd egy holland Mercedes-kereskedés dísze lett, a szalonban állva nem falta a kilométereket. A legutóbb egy brit gyűjtő árulta, aki csak száraz időben vette elő.

Mostanáig még 55 ezer kilométert sem futott, és ez megmagyarázza a fantasztikus állapotát ennek a gépnek, ami a 167-edik példány az 502-ből. Nem csoda, hogy sikerült is neki új tulajdonost találni a Silverstone Auctions árverésén, persze nem kevés pénzért. 160 ezer fontért, vagyis egy kicsivel kevesebb, mint 58 millió forintért vihette valaki a garázsába.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.