Várhatsz, hogy a BMW esetleg meggondolja magát, és mégis készít kombit a leendő M5-ösből, de választhatod az Alpina megoldását is. A genfi autószalonon mutatták be a B5-öt, limuzin és kombi változatban is.

M5 Touring volt már, de a BMW nem tervezi, hogy az új 5-ös sorozat legsportosabb változatából ismét készítsen családi kivitelt. Sőt, még a négy másodperc alatti százra gyorsulásával a korábbi M5-ösöket is megelőző M550i xDrive sem kapható kombiként. Még szerencse, hogy vannak olyan tuningcégek, mint az Alpina, akik erre is kínálnak megoldást.

Olyan friss újdonság az Alpina B5, hogy a BMW is csak most, a genfi szalonra hozta el az 5-ös sorozat kombiváltozatát

Genfben az autószalonon leplezték le az új Alpina B5-öt, és ez tényleg kielégíti a nagyon gyors 5-ösre vágyó vevők összes igényét. A 4,4 literes, biturbó V8-asból ugyanis 608 lóerős teljesítményt és 800 Nm nyomatékot hoztak ki, ami a ZF nyolcfokozatú automata sebességváltójával és összkerékhajtással párosul. Még hátsókerék-kormányzás is tökéletesíti az útfekvést.

A munka az Alpina eddigi leggyorsabb autóját eredményezte, ami 3,5 másodperc alatt katapultál nulláról százra, és a kétszáz eléréséhez is elegendő 11,4 másodperc. Az Alpina nem szórakozik azzal, hogy 250-re korlátozza az autói végsebességét, ezért a B5 a német autópályák királya lehet a 330 km/órás végsebességével. A limuzin 112 ezer, az igazán érdekes kombi pedig 115 ezer euróba kerül.

És ezt olvastad már?
Megvan, mikor derül ki, hogy csalt-e annyira a Red Bull, hogy az Verstappen világbajnoki címébe kerüljön