Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Várhatsz, hogy a BMW esetleg meggondolja magát, és mégis készít kombit a leendő M5-ösből, de választhatod az Alpina megoldását is. A genfi autószalonon mutatták be a B5-öt, limuzin és kombi változatban is.

M5 Touring volt már, de a BMW nem tervezi, hogy az új 5-ös sorozat legsportosabb változatából ismét készítsen családi kivitelt. Sőt, még a négy másodperc alatti százra gyorsulásával a korábbi M5-ösöket is megelőző M550i xDrive sem kapható kombiként. Még szerencse, hogy vannak olyan tuningcégek, mint az Alpina, akik erre is kínálnak megoldást.

Genfben az autószalonon leplezték le az új Alpina B5-öt, és ez tényleg kielégíti a nagyon gyors 5-ösre vágyó vevők összes igényét. A 4,4 literes, biturbó V8-asból ugyanis 608 lóerős teljesítményt és 800 Nm nyomatékot hoztak ki, ami a ZF nyolcfokozatú automata sebességváltójával és összkerékhajtással párosul. Még hátsókerék-kormányzás is tökéletesíti az útfekvést.

A munka az Alpina eddigi leggyorsabb autóját eredményezte, ami 3,5 másodperc alatt katapultál nulláról százra, és a kétszáz eléréséhez is elegendő 11,4 másodperc. Az Alpina nem szórakozik azzal, hogy 250-re korlátozza az autói végsebességét, ezért a B5 a német autópályák királya lehet a 330 km/órás végsebességével. A limuzin 112 ezer, az igazán érdekes kombi pedig 115 ezer euróba kerül.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.