Állítólag van egy ember, aki Porsche helyett venne Minit. Megőrült?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár a fenti kijelentés valóságtartalmát csökkenti, hogy egy Mini-kötődésű munkatárs szájából hangzott el, és nem ismerjük a sztori minden szálát. A tényállás viszont érdekes: létezik olyan 231 lóerős Mini, ami egy potenciális Porsche-vásárlót is megérint.

Ez a Mini a John Cooper Works széria, amiből biztosan te is láttál már néhányat szaladgálni, csak nem feltétlenül tudtad, hogy hozzá van szerencséd. Pedig jobb, ha nem állsz neki egy rögtönzött utcai harcnak, mert a JCW széria 231 lóerős motorral szerelt, és 6,1 alatt gyorsul 100-ra. Figyelem, mindezt automata váltóval teszi!

John Cooper néhai autóversenyző kezdetben saját műhelyében alakított át a hétköznapi Miniket utcai versenyautóvá, mára a JCW széria is a többi Minivel együtt készül, de John Cooper leszármazottai megfelelő biztosítékot kapnak a BMW-től, hogy a családi név nem kerülhet fel akármilyen autóra.

Ez a legfrissebb, harmadik generációs Mini JCW 2.0 literes Twin Power Turbo motort kap, és ha nem feltétlenül akarod megtapasztalni minden pillanatban az autó sportos tulajdonságait, akkor képes nagyon durván meglepő, 4,9 literes átlagfogyasztásra.

 

A Mini négyféle karosszériaváltozatban (háromajtós, kabrió, Countryman és Paceman) kérhető a JCW szériában, és ára 8,2 millió forintról indul. Csak finom baráti jó tanács, ha a Porsche és Mini JCW között hezitáló illető is olvas minket: a háromajtóst kérd, azt a legjobb vezetni.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.