A Touring Superleggera által tervezett Mini után még azok is biztosan megfordulnak az utcán, akik egyébként teljesen közömbösek az autók iránt.

A németeknek és az olasz karosszériaépítőknek már komoly közös múltjuk van, hiszen a tavalyi Concorso d'Eleganzán bemutatott bámulatos Gran Lusso Coupé szintén egy olasz dizájnműhellyel, a Pininfarinával való együttműködésből született meg.

A Mini Superleggera a tavalyi kocsihoz hasonlóan egyelőre szintén egyedi darab, és annyira koncept, hogy annál jobban már nem is lehetne: a motorról például nem is tesz említést a BMW, de az egyébként hihetetlenül szép, letisztult belső sem valószínű, hogy ennyire minimalista maradhatna egy sorozatgyártott modellben. Ennek ellenére joggal reménykedhetünk benne, hogy a kocsinak lesz folytatása, ugyanis egy ideje olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy a Mini egy Mazda MX–5-konkurenst tervez, a Superleggera pedig pontosan beleillik a képbe.

Ha tényleg megcsinálják, akkor az egyetlen tanácsunk a BMW-nek, hogy egy centit se változtassanak rajta, ahogy tették azt a Vision Future Luxury tanulmány esetében – ezt az autót már tényleg csak elrontani lehetne.

És ezt olvastad már?
Kalea elment megtankolni a McLarent, mi pedig megmutatjuk