Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Feltámad a múlt század második felében működő spanyol motorkerékpár-gyártó Bultaco, és egy minimalista sportkocsival állt elő. A 400 lóerős Linx nagy élménynek ígérkezik.

1958 és 1983 között gyártott motorkerékpárokat a spanyol Bultaco, amely a legutóbb 2014-ben hallatott magáról. A márka a visszatérését elektromos hajtású motorkerékpárokkal tervezte, de most mégis egy négykerekűt mutatott be a milánói motorkiállításon. Méghozzá milyen izgalmasat!

A Linx éppen olyan minimalista sportkocsi, mint amilyen az Ariel Atom vagy a KTM X-Bow. A csővázas szerkezetre szénszálas és kompozit karosszériaelemek kerültek, de nem sok, hiszen nemcsak teteje, de szélvédője sincs a kocsinak, így bukósisak, de minimum egy napszemüveg viselése kötelező menet közben.

A könnyűépítésű sportkocsi így azonban csak 850 kilogrammot nyom, ezért a Seat Leon Cupra motorja valósággal repíti. A 2.0 TSI nem szériaállapotú, hozzá pedig Akrapovic kipufogórendszer kapcsolódik, így a Linx teljesítménye legalább 300, de akár 400 lóerő is lehet. A Bultaco sportkocsija így 3,8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 280 km/órával is száguldhat. A sorozatgyártás beindítását a jövő év végére ígérik, de még nem tudni, mennyibe kerül majd a spanyol élményautó.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.