Újabb klasszikus sportautó modernizálásába fogtak, ezúttal az eredeti Ferrari Testarossát látják el naprakész technikával az Officine Fioravanti műhelyében.

1984-ben mutatkozott be a Ferrari Testarossa, amely a jellegzetes ék alakú formájával biztosan ott van a kedvenceid között, és most ismét reflektorfénybe kerülhet, miután az Officine Fioravanti műhelyében modern technikával látják el. A munkához egy korai, egy visszapillantó tükrös példányt néztek ki, mint ami a Miami Vice-ban is szerepelt.

Az első képek alapján a legendás formáját változatlanul hagyják, mint ahogyan Leonardo Fioravanti a Pininfarina stúdiónál annak idején megalkotta.

A lemezek alatti tartalmat azonban úgy módosítják, hogy a Testarossa a modernebb szuperautókkal is felvegye a versenyt. Sokat mond a munkáról, hogy már 14 hónapja dolgoznak a fejlesztésén.

A futóművet elektronikusan szabályozott lengéscsillapítással látják el, és olyan Brembo fékrendszert szerelnek fel állítható blokkolásgátlóval, mint amit a GT3-as versenyautókban is használnak. A 4,9 literes, 12 hengeres motort is darabjaira szedték, ami után már 9000/percig forgatható, de a teljesítményét csak később árulják el.

A modernizált Testarossa már a tesztköröket futja, és az erről készült videón nem beszélnek feleslegesen, a hangját viszont meghallgathatod.

Ez is érdekelhet:

Csak Michael Jacksonnak volt még ilyen Ferrarija

A nyitott tetős Testarossa igazi ritkaság.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában