A legrövidebb úton próbálta elhagyni a sztrádát.

Mindegy, hogy egy autópálya új vagy régi, a szabályok ugyanazok – csak egy új szakaszon sokaknak szokatlanok még. Az M30-as autópályának nemrég készült el egy hatvan kilométeres szakasza, és a jelek szerint sokan még nem éreztek rá, hogyan is kell szabályosan és biztonságosan autópályázni. Írtunk már erről:

Most megint írunk. Szombaton a déli órákban ugyanis többen telefonáltak a rendőrségnek, hogy egy furgon forgalommal szemben halad az M30-ason.

A rendőrség által közreadott kép, amelyet Kamikaze1.jpg néven töltöttek fel az oldalukra

A kiérkező járőrök már nem találták meg, és szerencsére baleset nyomait sem, de a „széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően” – ami minden bizonnyal a videófelvételek megtekintését jelentette – azonosították a járművet, amely egy vállalkozásé, de a telephelyen nem találtak senkit. A sofőr viszont délután bement az Encsi Rendőrkapitányságra.

A férfi a nyomozóknak elmondta, hogy mindössze három hónapja van jogsija, és

„miután észlelte, hogy rossz irányba megy az autópályán, úgy döntött, hogy megfordul, és ugyan a forgalommal szemben, de a lehető legrövidebb úton letér a sztrádáról.”

Ritka rossz döntés volt. Csoda, hogy baleset nem lett belőle, de a vezető jogosítványát bevonták, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást ellene.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Police.hu)

És ezt olvastad már?
Közülük kerül ki az európai Év autója 2022-ben