Letette a névjegyét a Volvo új márkája a 600 lóerős és lenyűgöző formájú Polestar 1 bemutatásával, most pedig már a következő modellről érkeznek a hírek. A jövő évi genfi autószalonon mutatják be a Tesla Model 3 ellenfelének szánt Polestar 2-t.

Sportosztályból önálló márkává vált a Polestar, ami a 600 lóerős, hibrid hajtású sportkupéval megmutatta, hogyan képzeli el a jövőjét. A Volvo alternatív márkája most már a következő modell bemutatására készül, és Jonathan Goodman vezérigazgató el is árult róla néhány részletet az Autocar magazinnak adott interjúban.

2019-ben a genfi autószalonon leplezik le a Polestar 2 prototípusát, ami egy középkategóriás szedán lesz, tisztán elektromos hajtással, nyíltan a Tesla Model 3 ellenfeleként. A formáját illetően a Volvo Concept 40.2 lehet az irányadó, hiszen míg a 40.1 később az Év autója díjat nyert XC40 néven vált valóra, addig a Polestar szedán a másik koncepciót követi.

A kínálat többféle változatból áll majd, a legerősebb Polestar 2 teljesítménye eléri a 405 lóerőt, ami az elektromos autók között bőven elegendőnek tűnik. A hatótávja pedig a nagyobb akkumulátoros modellnek akár 560 kilométer is lehet, amivel a belsőégésű motoros, konnektorról tölthető hibrid autóknak is konkurensévé válhat a Polestar 2.

Ehhez igazítják az árát is, az alapmodell ugyanis 35 ezer euró körüli áron lesz kapható, a csúcsváltozatért pedig több mint 55 ezer eurót fognak kérni. A 155 ezer euróért kínált, csupa szénszálas anyagból készült luxuskupé már úgyis levett a lábunkról, a 2-vel pedig a piac meghódításához is hozzáfoghat a Polestar.

Nézd meg ezt is:

Valahogy úgy kell új autómárkát indítani, ahogyan a Polestar teszi - Roadster

Mint autómárka valóban új a Polestar, a név azonban már ismerős lehet: korábban ez volt a Volvo sportrészlege, önálló márkanéven pedig a Polestar 1 nevű kupé az első típusuk. Így már érthető, miért ennyire volvós, annak ellenére, hogy a Polestar maga is kivette a részét a fejlesztésből.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Sportosabb kupé lett a frissített 2-es BMW

Megújult a BMW legjobb sportkupéja, már 480 lóerős az M2-es

További cikkeink a témában