Dream Project a neve az NSX legújabb változatának, és ez a név mindent elmond, hiszen most lett olyan a Honda sportautója, mint amilyennek az álmainkban elképzeltük: egy ültetett, nagy szárnyas, izmosabb közúti versenyautó.

A múlt évi Las Vegas-i tuningshow-ra egy olyan szerelvénnyel készült a Honda amerikai luxusmárkája, az Acura, ami egy trélerből és a rajta szállított NSX GT3-as versenyautó-változatából állt. Idén megtartották a versenyautós témát, de már közútra vihető, rendszámos sportkocsivá építették át a hibrid hajtású gépet.

A Science of Speed munkája nyomán két és fél centivel ültették lejjebb a gyárilag is elég lapos NSX-et, de az első futóműnél gombnyomásra öt centit emelhetsz rajta, hogy ne fogjon ki az autón egy fekvőrendőr. Az Advan GT kovácsolt kerekekre szélesebb Pirelli Trofeo R abroncsok kerültek, a lassítást arany féknyerges Brembo karbon-kerámia rendszerre bízták.

Műszakilag is fejlődött az NSX, hiszen a biturbó V6-os motort tovább izmosították, így már 610 lóerős a hibrid sportkocsi.

A karosszéria egyedi légterelő elemeket és egy hatalmas hátsó szárnyakat kapott, könnyebb kipufogórendszert szereltek fel, az utastérbe pedig Recaro Pole Position ülések kerültek. A legjobb pedig az, hogy még így is részt vehet a közúti forgalomban az NSX Dream Project.

Ha neked is a kedvenced az NSX, nézd meg, mi jár annak, aki vesz egyet:

Ilyen bánásmód jár egy Honda NSX vevőjének

Nem egyszerű gyárlátogatásról van szó.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Végre hátsó ablaktörlőt kapott a Hyundai Ioniq 5

Annyira belemerült a sofőr a telefonja nyomkodásába, hogy azt sem vette észre, egy rendőr nézi fél méterről

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés