Ez az a Koenigsegg, ami annyi lóerős, mint amennyi kilogrammot nyom. Csak hét példány készült belőle, és most a legelső került eladósorba.

A világ első megaautója a Koenigsegg One:1, hiszen az 5 literes V8-asának teljesítménye 1360 lóerő. Ez 1 megawatt, ilyen mértékegységet eddig legfeljebb erőművek kapcsán hallhattál. Az 1360 lóerőnek pedig 1360 kilogrammot kell mozgatnia, innen az egy az egyhez név.

Elég jól megy a Koenigsegg, hiszen nincs nála gyorsabb 0-ról 300 km/órára, a végsebessége pedig bőven 400 fölött van. Csak hat darabot gyártottak belőle, és gondolhatod, hogy már mind elkelt. A képeken látható példány a hetedik, pontosabban a legelső, a prototípus.

Bőven van már előélete az autónak. Ezt mutatták be 2014-ben a genfi autószalonon, és ezzel futották a leggyorsabb szériagyártású autó körrekordját Suzukában és Spa-Franchorchampsban. Egy kicsivel több, mint 11 ezer kilométert futott, de eladás előtt ismét újszerű állapotba hozták.

A szénszálas anyagból készült kerekek és a 3D nyomtatóval gyártott titánium alkatrészek jelzik, hogy ez nem akármilyen sportautó. Néhány hónapja már eladó volt, ezért aki akkor lemaradt róla, most helyrehozhatja tévedését. A Koenigsegg One:1 első példányáért kereken 6 millió dollárt kérnek.

És ezt olvastad már?
A tavalyi év legkülönlegesebb Rolls-Royce-extrái és extra Rolls-Royce-ai