Újabb lépést tett a teljesen önvezető autók felé a Tesla, ugyanis Elon Musk bejelentette, hogy mostantól minden új modelljük képes lesz erre a funkcióra, még ha nem is aktiválják azonnal. A háztól házig teljesen önálló utat egy új Model 3-mal mutatták be.

Az autógyártók szeretik önvezetőnek tartani a legújabb modelljeiket, pedig ezek még csak arra képesek, hogy tartják a sávot és a távolságot az előttük haladóktól. A legmesszebbre eddig a Tesla jutott, de még az Autopilot sem volt képes arra, amire minden sci-fi óta vágyunk, hogy csak beülünk az autóba, beütjük a címet, és az önállóan elvisz a kívánt helyre. Mostanáig.

Elon Musk bejelentette, hogy mostantól, pontosabban egy ideje már minden új Tesla már a cég saját fejlesztésű vezérlő számítógépével készül, ami 21-szer gyorsabb a korábbinál,

és ami képes lesz az 5-ös szintű, azaz teljes önvezetésre, amikor már nemcsak a kormánykereket nem kell fognunk, de az utat sem kell figyelnünk.

A Tesla legújabb videójában meg is mutatják, milyen lesz ez a háztól házig önvezetés, amikor egy Model 3 nemcsak az autópályán halad önállóan, hanem a közlekedési lámpáknál és a kereszteződésekben is eligazodik. Még egy kicsit várni kell rá, hogy minden Tesla ilyen ügyes legyen, de néhány év múlva már nem lesz fikció a teljesen önállóan közlekedő autó.

Mindeközben nálunk:

Már készül a Magyar Közút az önvezető járművek megjelenésére

Az osztrák és a szlovén autópálya-kezelő társaságokkal együtt.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában