Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Alexej Volkov neve talán sokak számára ismerősen csenghet, ugyanis ő a híres, szinte már legendás orosz buszsofőr, akitől joggal retteghetnek a durván vagy szabálytalanul vezető sofőrök Zelenográdban. A hétköznapi „igazságosztó” kétes megítélésű életművét ismét felkapta a net, mi pedig újra meggyőződhettünk arról, hogy az orosz utakon bármi, de bármi lehetséges.

Lényegében épp csak akkorát fékez, hogy az utasok ne essenek el, így pedig az elé vágó autót szinte mindig összetöri. Már több mint 100 balesetben volt része, azonban a közlekedési bíróságon minden esetben ártatlannak találták – az utasok pedig eddig még egyszer sem sérültek meg:

Ő a sofőrök Robin Hoodja, aki a maga módján harcol az utakon elkövetett igazságtalanság ellen – csak ő a gazdagok helyett a szabálytalanul közlekedő sofőrök pénztárcáját és méltóságát kurtítja meg.

Elmondása szerint mivel nem ő hibázik a balesetek során, a busz pedig ilyenkor csak minimálisan sérül – az utasok meg egyáltalán –, a busztársaság igazgatóságát hidegen hagyja a dolog, így elképzelhető, hogy még ma is buszozgat a Moszkvától 37 kilométerre fekvő városban. Szóval ha az orosz fővárosba tartanál, légy résen, és tartsd be a közlekedési szabályokat. Vagy talán még jobb, ha otthon hagyod a verdát.

Azért akadnak még bőven Volkovon kívül is önjelölt igazságosztók a nagy medve birodalmában – itt van például az a trolivezető továris, aki szintén nem finomkodott a közlekedési szabályokat felrúgó audissal:

Oroszosan leckéztették meg a szabálytalanul közlekedő Audi-sofőrt

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.