A sofőrös autóról a leginkább egy nyújtott tengelytávú limuzin jut az eszedbe, de a BMW-nél ezúttal a kompakt méretű i3-ból építettek olyan járművet, amit egy kényelmes nappaliszoba stílusában rendeztek be.

Az i3 már hét éve népszerű elektromos autó, és úgy tűnik, hogy egy ideig még gyártásban marad. Most egy érdekes prototípussal mutatja meg a BMW, hogy milyen lehetőségek vannak a kompakt méretű elektromos autóban. Az utasterét teljesen átalakították, jóformán csak a műszerfal és a vezetőülés maradt meg benne.

Az elektromos BMW-ből sofőrös autót építettek úgy, hogy az összes utasülést kiszerelték, és egy kényelmes fotelt szereltek a helyére,

amihez kávézóasztal, olvasólámpa és lábtartó is jár. A gyáriak szerint a belső tér a butikhotelek szobáinak hangulatát ígéri, és ezt meg is tapasztalhatja, aki januárban Las Vegasban jár.

A BMW egy egész flottányi i3-ast alakított át Urban Suite kivitelre, az elektromos autók a várost járják, és egy okostelefon-alkalmazással lehet igénybe venni őket a Las Vegas-i CES szórakoztatóelektronikai kiállítás idején.

Jó lenne, ha az expó után nem kerülnének raktárba az autók, szívesen utaznánk ehhez hasonló taxival.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
6 autós újítás, ami zsákutcának bizonyult