Sorozatban jelennek meg az új és még újabb változatok a BMW 5-ös sorozatának új generációjából. Az előző M5-öst is felülmúló M550i után itt van még egy M Performance modell, a négyturbós dízel M550d.

Ha mindig is a dízel BMW-kért rajongtál, akkor most bemutatkozott az álmaid autója, az új 5-os sorozat legerősebb dízelváltozata. Már az előző szériának is volt M550d kivitele, amikor három turbót tettek a háromliteres soros hathengeresre, az a motor 381 lóerőre és 740 Nm-re volt képes.

Ezt illett most felülmúlni. Az M550d hathengerese immár négy turbóval lélegzik, így kereken 400 lóerő a teljesítménye és 760 Nm a maximum nyomatéka. Ennél a modellnél már nem kérdés, hogy a nyolcfokozatú automata váltó és az összkerékhajtás is széria.

A menetteljesítményeivel nemcsak a többi dízelre, de jó néhány sportkocsira is ráver az M550d xDrive, hiszen 4,4 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebességét 250 km/óránál is csak az elektronika korlátozza.

A vezetése nemcsak ezért lehet élmény, hanem azért is, mert széria hozzá a 10 milliméterrel ültetett sportfutómű, az aktív kormányzás és a sportkipufogó is. 19 colosak a kerekek, sportos kiegészítőket kapott a karosszéria, és Dakota bőr vagy Alcantara borítja az üléseket.

Ha pedig sikerül megállni, hogy ne száguldjunk vele, akkor 5,9 literes átlagfogyasztást is el lehet érni száz kilométeren. Még jobb hír, hogy nemcsak szedán, hanem Touring is kapható lesz belőle, ami a legdurvább dízel családi kombinak ígérkezik.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés