Az Audinál már bizonyára dolgoznak az R8 utódján, de számunkra még szupertitkos a projekt, ugyanakkor egy orosz dizájner elképzelte, hogy milyen lehetne a német sportautó következő generációja.

Lehet, hogy az elektromos autóké a jövő, és az Audi is kitűzte a célt, hogy 2025-ig összesen 12-féle elektromos hajtású típust mutat be, de nem kell aggódnunk olyan álomautók sorsáért sem, mint amilyen az R8. A modellnek volt már villanymotoros változata, az e-tron, és attól, hogy az utódja is ilyen lesz, még nem kell lemondanod róla.

Biztosan dolgoznak már az R8 következő generációján az Audinál, és amíg kiderül, hogy milyen lesz, addig is jó közelítést ad egy orosz dizájner, Konstantin Pankratov munkája, aki Atom néven képzelte el a típust. A formáján jól felismerhető, hogy az R8-ról van szó, mégis valahogyan modernebb az összhatás, elég csak megnézni a fénycsíkká változott lámpákat.

Megvan rajta minden, amitől R8-ként ismered fel, így a jellegzetes arányok, a hűtőmaszk, még ha csak stilizált formában is, és a hátsó ajtó mögötti eltérő színű panelek is. Az R8-ból jelenleg az 540 lóerős V10-es a legmenőbb, mostantól akár hátsókerék-hajtással is, de nem bánnánk nagyon, ha az utódja egy belevaló Tesla-ellenfél lehetne.

És ezt olvastad már?
A valóságban is megépítette a Gran Turismo 7-hez készült versenyautóját a Porsche
A whisky, ami bebalzsamozza a lelked! Ismerd meg a Makers Mark különleges világát!