A tényleg gyorsan hajtó gyorshajtókra viszont negyvennel több sebességmérő berendezés vadászik majd.

Az elmúlt másfél héten nagyot futott a médiában a Vezess Megváltozik az autósok bírságolása c. cikke, és az abban olvasható információ átvétele. Mi nem írtunk róla, mert tapasztalataink szerint 50-es sebességkorlátozásnál minimum 60 km/óra a forgalom átlagtempója, akkor pedig teljesen érdektelen, hogy eddig 53-tól büntettek a rendőrök, most viszont már 51-nél is fognak.

Kedden kiderült: nem fognak.

A rendőrség ugyanis a frissen beszerzett, negyven darab új sebességmérőt bemutatására szervezett sajtótájékoztatót, erről pedig a Police.hu is beszámolt.

A hír utolsó mondata:

„Fontos kiemelni, hogy kismértékű szabálysértés (néhány km/órás sebességtúllépés) esetén elsősorban figyelmeztetést fog alkalmazni a rendőrség.”

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy

  • a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleseteknél még mindig magasan vezető baleseti ok a gyorshajtás (a hírben, és feltehetően a rendezvényen sem esett szó a relatív és abszolút gyorshajtás közötti különbségről);
  • a 4iG és a rendőrség együttműködésének keretében fejlesztett TraffiCapture TC–108 készülékek nem a VÉDA-rendszer elemei, főleg – álló vagy mozgó, civil vagy feliratos – rendőrautókból ellenőriznek majd;
  • várhatóan 2023 júniusától kezdik használni az új eszközöket.

(Forrás: Police.hu)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Csodálatos restomod a Cyan Racing 420 lovas Volvo P1800-asa

Célegyenesben az Alpine elektromos örömautója

További cikkeink a témában