Újra támadásba lendültek a brit grafikusok, és ezúttal is messzire szárnyalt a fantáziájuk, hiszen azt képzelték el, milyenek lennének két, akár konkurens márka közös típusai. A furcsa kollaborációk eredménye inkább zavarba ejtő lehet.

Gyakran fognak össze az autógyártók akár a mai napig, hogy a közös munka nyomán született modellekkel hatékonyan lépjenek be számukra addig ismeretlen kategóriákba. Persze vannak olyan márkák, amelyekről sosem gondolnád, hogy egyszer együtt fognak dolgozni, és most ezeknek a gyártóknak a kollaborációit mutatják meg a Budget Direct grafikusai.

Bentley–Ferrari

A kékvérű angol és a tüzes olasz márka stílusa talán nem is állhatna messzebb egymástól, de ha összefognának, akkor olyan elképesztő túrakocsi sülne ki belőle, mint ez, a Continental GT és a 812 Superfast stíluselemeivel. Bentley-hűtőmaszk még sosem nézett ki furcsábban egy Ferrari-vörös sportkocsi orrán.

Chevrolet–Dodge

Ha szerinted minden amerikai izomautó egyforma, akkor még nehezebben tudod eldönteni, hogy ez egy Camaróba oltott Challenger, vagy fordítva. A tervezők fantáziája mindegyik legendás típus, még a Charger stíluselemeit is belevitte ebbe az autóba, sőt, talán egy kis Corvette is van benne, és az egészet egy még őrültebb motorral, a Viper 8,4 literes V10-esével képzeltek el.

Nissan–Porsche

Nehezen tudnánk elképzelni, hogy a legádázabb ellenfelek összefognak, de egy alternatív valóságban ez is megtörténhet. Hogy a Nissan és a Porsche riválisok lennének? Hát persze, emlékezz csak, amikor a GT-R megjelenésekor a 911 Turbo bajszát rángatták a gyorsulási versenyekkel és körrekordokkal. Most ezt a két típus tették a turmixba, meghintve egy kis 370Z-vel, és jól összekeverték.

Smart–Range Rover

Egészen biztosan ez a leglehetetlenebb kooperáció, még akkor is, ha egyszer megesett, hogy a Toyota iQ adta az Aston Martin Cygnet alapját. Ugyanez lenne a recept akkor is, ha a Range Rovernek valamiért kisautót kellene gyártania, és a Smarthoz fordulna segítségért. A Velar stílusú városi mini még sokadik ránézésre is nagyon furcsa.

Ford–Volkswagen

Még egészen friss hír, hogy a Ford és a Volkswagen együttműködésre lép, elsőként közös haszonjárműveket gyártanak majd. Ha még jobban elmélyülne a közös munka, akkor akár olyan csodabogarak is születhetnének, mint ez. Az éppen kifutó Beetle karosszériáját a Focus ST jegyeivel öltöztették fel, és az eredmény, hát, inkább döntsd el magad.

BMW–Lamborghini

Oké, ez a két márka korábban már belekezdett egy közös projektbe, hiszen a legendás BMW M1-et a Lamborghini gyártotta volna, de az olaszok financiális gondjai végül a németekre hárították a teljes munkát, és milyen jól is alakult így. Most azt láthatod, milyen lenne az Aventador és az i8 keveréke, és talán ez néz ki a legjobban az itt látható autók közül.

Képek: Budget Direct

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában