Ötven éve került gyártásba a Volkswagen egyik első crossover modellje, a Bogár alapjára épülő Kurierwagen, amit az amerikaiak egyszerűen csak Thing néven ismernek. Most egy amerikai túrára indultak egy szép példányával.

A Volkswagennek korábban is volt hasonló autója, a katonai célokra fejlesztett Kübelwagen, ennek az utódja a Type 181, amit a németek Kurierwagennek hívtak, az amerikaiak pedig egyszerűen csak Thing néven ismerték, és ránézve valóban az izé jut eszünkbe először. A hetvenes évek terepjárószerű kabriója a mai crossoverek előfutárának számít, 1968-ban mutatták be, és a következő évben, éppen ötven éve került gyártásba Wolfsburgban.

A képeken látható példány 1973-ban készült, és ezzel járták be a déli partokat.

A típust az Egyesült Államokban is forgalmazták, főleg Kaliforniában és Floridában használták. A vászontetőt egyszerűen hátra lehet hajtani, és a műanyag oldalablakok is leszedhetők. Az orrában lévő csomagteret elfoglalja a pótkerék, ezért az utastér hátuljába kell pakolni, és mivel nincs sok értelme lezárni egy ilyen nyitott autót, az alumínium bőröndöket ötletesen kerékpárzárral rögzítették.

A túra New Orleans érintésével haladt Houston felé, és mivel az 1,6 literes motor nem egy erőgép, az üzemanyagtankja pedig csupán 40 literes, az autópályák helyett a kisvárosokat átszelő utakat választották.

A Type 181, ami nem éppen szokványos választás volt egy ilyen útra, 1983-ig összesen 140 ezer példányban készült.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon