Porschéből mindig is készültek gyorsnál is gyorsabb változatok, és a német márkánál most összeszedték az öt leggyorsabb utcai sportautót, amit valaha készítettek. 330 km/óra jelenti a belépőt erre a listára.

Melyik a valaha készült leggyorsabb utcai Porsche? A választ egy igazán nagy sebességet lehetővé tevő tesztpályán keresték meg, ahol a 21 kilométeres táv része egy nyolc kilométeres döntött pályás kanyar is. Nézd meg minden idők leggyorsabb gyári Porschéit!

#5 Porsche 911 Turbo S

Az éppen kifutó 911-es generáció egyik legizmosabb modellje a Turbo S, ami nagyszerű összhangot jelent a mindennapi használhatóság és a versenypályára való tempó között. 3,8 literes, biturbó hathengeres motorja 580 lóerős, amivel a végsebessége:

330 km/óra

#4 Porsche Carrera GT

Sokak kedvence a kétezres évek elejéről a Carrera GT, az első szériagyártású szuperautó, aminek a váza teljes egészében szénszálas anyagból készült. A motorja is emlékezetes, a mennyei hangú 5,7 literes V10-ese 612 lóerős, amivel 3,9 másodperc alatt gyorsul százra, és a végsebessége:

334 km/óra

#3 Porsche 959 S

Az első szuperautónak nevezik a nyolcvanas évek közepén készült 959-et, amiből egy szériakivitel is elképesztően izgalmas, de ez itt a 959 S, amiben a 2,8 literes, hathengeres bokszermotor teljesítményét 450-ről 515 lóerőre növelték.

Csak 29 példányban készült a 959 S, és a pontos teljesítménye mindegyiknek más, mert a vevők egyenként dönthettek róla, milyen erős autót szeretnének.

A végsebessége:

339 km/óra

#2 Porsche 911 GT2 RS

Napjaink legizmosabb 911-ese, ami többször is rekordot döntött a Nürburgringen, és a közúton sincs sok ellenfele. 3,8 literes, hathengeres motorja kereken 700 lóerős, amivel elég 2,8 másodperc is, hogy százra gyorsuljon, és a végsebessége is figyelemreméltó:

340 km/óra

#1 Porsche 918 Spyder

Az abszolút rekorder, minden idők leggyorsabb közúti Porschéje a hibrid 918 Spyder, aminek a kombinált teljesítménye 887 lóerő. Nem csoda hát, hogy 2,6 másodperc alatt gyorsul százra, és ezt a listát is vezeti ezzel a végsebességével:

345 km/óra

Nézd meg az öt leggyorsabb Porschét a tesztpályán egymás mellett, a videóból a hangjuk sem maradt ki:

Ez is érdekelhet:

Látnod kell, ahogyan az 5 legjobban gyorsuló Porsche versenyez egymás ellen

A látványban is van tűzijáték, de gyorsulás közben a hangjuk az igazi.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában