A helyzet egészen világos volt, a Williams pilótája egyszerűen rossz helyen kanyarodott be, szerinte azonban nem ez történt.

Ha már Japánba látogat a Formula–1 mezőnye: érdekes dolog történt a 2022-es Japán Nagydíj második szabadedzésén, az akkor még F1-es Nicholas Latifi ugyanis rossz helyen kanyarodott le a pályáról egy aszfaltozott részre, ahol meglepetésére egy korlát jött vele szembe. Szerencsére a kanadai ezt még időben észrevette, így az ütközést is bőven megúszta. És most jön a lényeg: Latifi rádióüzenetében elég egyértelműen azt sugallta csapatának, a Williamsnek, hogy az autó „furcsa” viselkedése miatt jutott oda, ahova, az erről készült felvétel viszont inkább arról árulkodik, ami valójában történhetett, hogy Latifi egyszerűen benézte a pálya nyomvonalát – ennek fényében pedig ez az egész magyarázkodás több mint kellemetlen:

Az fenti jelenetsor egyébként remekül összefoglalja Nicholas Latifi 2022-es idényét, a Williams pedig nem is szavazott neki bizalmat neki az idény után, a helyét az amerikai Logan Sargeant kapta meg.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Megújult a BMW legjobb sportkupéja, már 480 lóerős az M2-es

A cseh Rolls-Royce – Škoda Superb

Ilyen az, ha az Alpine izgalmas elektromos autót alkot

További cikkeink a témában