Ha a jövő az elektromos autóké, miért ne lehetne sportváltozatuk is? Ez az ötlet vezette a Nissan tervezőit akkor, amikor megalkották az eredetileg nem éppen sportosnak szánt Leaf új Nismo változatát.

Nemrég mutatta be a Nissan az új Leaf vadonatúj második generációját, ami már alapesetben is sokkal jobban néz ki, mint a futurisztikusnak szánt elődje. Az éles vonalakkal rajzolt forma és a kedvezőbb arányok pedig még azt is lehetővé tették, hogy sportváltozata is legyen a típusnak.

Nismo néven, akárcsak a GT-R-nél.

Nem virtuáltuning, ez gyári koncepcióautó.

Még csak néhány képet közöltek a Nismo Concept változatáról, de már ezeken is látszik, hogy ültetett futóművet, nagyobb könnyűfém kerekeket, sportosabb lökhárítókat és küszöböket kapott a Leaf.

Kipufogó ugye nincs, ezért azt nem növelhették, de akkora diffúzort kapott a Leaf Nismo, ami egy versenyautónak is becsületére válna.

Jól állnak a fehér karosszériának a fekete és piros betétek, és ez a téma folytatódik az utastérben is. Műszaki részletekkel nem szolgált a Nissan, de feszesebb futómű ás áthangolt motorvezérlés is lehet a csomagban. 150 lóerős elektromotorjával az új Leaf már szériában gyorsabb, mint az elődje, a gyorsulás pedig egyébként is a villanyautók előnyös tulajdonságának számít.

Ha a Nismo változat hidegen hagy, de érdekel az új Nissan Leaf, akkor olvasd el, mit kell tudnod róla:

És ezt olvastad már?
Szerinted ki lesz idén a Forma–1 világbajnoka? Szavazz!
Ajánlunk neked 3 gyönyörű panorámával megáldott szpotot túrázáshoz