A Nissan Micra-ihletésű dizájnkanapén stílusosan megteheted.

A magyar dizájnerek lámpájával és a lengyel divattervező ruhakollekciójával nem fújt ki az új Nissan Micra bevezetőkampánya: a japánok Martin Žampach cseh dizájnert is felkérték, hogy alkosson valami olyat, amit a Micra ihletett.

– ez inspirálta a művészt, ebből viszont még nem következik rögtön a kanapé. Több koncepció is felmerült, a neves dizájner gondolkodott csak virtuális valóságban létező modellben, művészi installáción és funkcióval bíró tárgyakon. Žampach az új Nissan játékosságából, erőteljes formavilágából és általánosságban jelentőségteljes megjelenéséből is merített, a végeredmény pedig ez lett:

Szép és különleges. A Micra legjellegzetesebb vonalait, a karosszéria sziluettjeit nem nehéz felismerni a műben, ám legalább ilyen fontos szempont volt a használhatóság. A két elvet nehéz volt összehozni, de sikerült, a lebegés érzetét pedig sötét, nehezen látható tartószerkezettel oldotta meg a dizájner.

Martin Žampach arra a legbüszkébb, hogy olyan tárgyat alkotott, amely erős esztétikai jegyekkel bír, ugyanakkor tükrözi a Micra dizájnnyelvét is. Érdekes módon a tervező egyik kedvenc Micra-jegye, az őt kardfogú tigrisre emlékeztető első rész nem köszön vissza a dizájnkanapén – lám, mennyi megközelítése lehet egy jól sikerült formának!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon