A Skyline GT-R régóta legendának számít, amiben óriási szerepe van annak is, hogy többször is felbukkant a Halálos iramban különböző részeiben. Most azt a példányt kínálják eladásra, amit Paul Walker vezetett a negyedik filmben.

2009-ben jött ki a Halálos iramban-sorozat negyedik filmje, a Halálos iram, amiben Paul Walker éppen ezt az R34-es Nissan Skyline GT-R-t vezette. Az autót eredetileg 2000-ben gyártották, és mivel a forgatás idején nem lehetett volna egyszerűen az Egyesült Államokba importálni, ezért egy közvetítő cégen keresztül vetettek be egy trükköt.

A GT-R a közvetítő Kaizo Industries egyedi építésű autójaként új alvázszámot kapott, és motor nélkül vitték be az országba, ahol megkapta a 2,6 literes sorhatost, de

a forgatás után az amerikai vámosoknak feltűnt a csel, és lefoglalták az autót.

Miután ismét szabad lett, Németországba szállították, de mivel Európában sosem helyezték forgalomba, nehéz dolga lesz annak, aki megpróbál rendszámot szerezni rá.

A forgatáshoz egyébként több Skyline-t is használtak, de ez volt az egyetlen eredeti GT-R,

a többi GT és GT-T kivitel volt, hogy a hátsókerék-hajtás miatt látványosabban lehessen velük csúszkálni, a külsejüket pedig megpróbálták ehhez hasonlóvá tenni. Azt mondják, hogy Paul Walker, aki egyébként a Skyline GT-R nagy rajongója volt, személyesen választotta ki a megrendelt autó specifikációját, például a Bayside kék fényezését, ami egyszerűen telitalálat.

Ez a Skyline GT-R nem egyszerű szériamodell, hanem valóban egy tuningolt változat,

amit új intercoolerrel és kipufogórendszerrel, Nismo ültetőrugóval, titánium toronymerevítővel, bukókerettel, 19 colos kerekekkel és erősebb fékrendszerrel szereltek, belül alcantarával borított Momo kormánykereket és ötpontos övekkel fűzött OMP üléseket láthatsz. A teljesítménye a gyári 280 helyett 550 lóerő, ami már elegendőnek hangzik.

Halálos iram

A sztoriban Vin Diesel és Paul Walker összefognak, hogy elfogjanak egy drogbárót, és a film egyik jelenetében Brian O’Conner az FBI által lefoglalt autók közül választ ki három Skyline GT-R-t, amivel indulhat az utcai versenyen. A fehér a sajátja volt, a kék pedig később is szerepet kap Los Angeles utcáin száguldva, majd a film védjegyeként felrobbantják, szerencsére csak egy replikát.

A Halálos iram ikonikus autóját az utóbbi években nem nagyon használták, a müncheni Motorworld kiállításán nézhették meg a rajongók, miután gondosan becsomagolva tárolták. Hamarosan a Bonhams aukcióján lehet lecsapni az időtlen dizájnú Skyline GT-R-re, aminek ezt a példányát a típus egyik legismertebb, sajnos már csak néhai rajongója ízlésére tuningolták.

Ez is érdekelhet:

A Száguldó vipera főhőse volt ez a különleges Viper

A Knight Rider árnyékában vetített tévésorozat főszereplője most eladó.

A klasszikus Skyline GT-R-ből is elektromos autó lesz

A Nissannál már épül az elektromos Skyline GT-R prototípusa.

Szinte új lesz a Nismo műhelyében felújított Skyline GT-R

Mintha újra legyártanák az ikonikus sportautót.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Már nem kell sokat várni a Škoda kompakt elektromos autójára

Szokatlan fordulatot vehet Verstappen F1-es pályafutása

További cikkeink a témában