Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindjárt két változatban mutatta be a vászontetős AMG GT Roadstert a Mercedes, és mindegyikben erősebb lett a biturbó V8-as, hogy legalább olyan gyors legyen, mint a kupé.

A várakozásoknak megfelelően nyitott tetővel is kész a Mercedes-AMG sportkocsija, amely mindjárt két változatban is megjelent. Az AMG GT Roadster az alapváltozat, ebben 462-ről 476 lóerőre növelték a 4 literes biturbó V8-as teljesítményét, hogy a kupéhoz hasonlóan 4 másodperc alatt gyorsuljon százra, és a végsebessége elérje a 302 km/órát. A motorhoz hétfokozatú duplakuplungos váltó kapcsolódik.

Még érdekesebb az AMG GT C Roadster, amelyben 557 lóerőre fokozták a V8-as erejét, így jóval izmosabb, mint az 510 lóerős AMG GT S, és inkább a nemrég bemutatott AMG GT R-hez áll közel. A hátul kiszélesített nyomtáv és sárvédő, az aktív aerodinamika és a hátsókerék-kormányzás is az R-ből érkezik. A leggyorsabb nyitott tetős Mercedes ezzel 3,7 másodperc alatt sprintel százra és 316 km/óra a legnagyobb sebessége.

Nemcsak a menetteljesítményei, de a vezethetősége is a kupéhoz hasonló, ennek érdekében pedig alaposan megerősítették a karosszériát. A merevítéseket súlycsökkentéssel ellensúlyozták, így az AMG GT Roadster csak 80 kilogrammal nehezebb, mint a kupé, legalább 1595 kilogrammot nyom. A vászontető a feketén kívül vörös vagy bézs színben is kérhető, és 50 km/órás sebességig menet közben is lehet nyitni, a művelet 11 másodpercet vesz igénybe.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.