Újabb limitált szériás sportautót mutatunk, de a Touring Superleggera Aero 3 más, mint a többi, hiszen egy tizenkét hengeres Ferrari adja az alapját, és egy neves olasz karosszériaépítő stúdió tervezte.

A neve alapján még nem mondanád meg róla, de a formája ismerős lehet: a Touring Superleggera Aero 3 valójában egy átöltöztetett Ferrari F12 Berlinetta. A 6,3 literes V12-es szívómotor változatlanul került át, ezért a 740 lóerős teljesítményre és 690 Nm nyomatékra képes, hétfokozatú váltóval szerelt sportautó 3,1 másodperc alatt gyorsul százra.

A karosszériát már a neves Touring Superleggera stúdió tervezte, és a képek láttán elmondhatjuk, hogy mestermunkát végeztek. Úgy szabták át az egyik legizgalmasabb Ferrarit, hogy még stílusosabb lett. A legjobb része

a múlt század harmincas éveit idéző hátsó cápauszony, aminek nincs aerodinamikai szerepe, egyszerűen azért van ott, mert jól néz ki.

A belső teret is átszabták, matt és polírozott alumíniummal, szénszálas anyagokkal és finom olasz bőrrel vonták be. Az Aero 3-ból hat hónap alatt készül el egy példány, és összesen csak tizenötöt építenek belőle.

Az árát nem árulták el, mindenesetre abból indulj ki, hogy egy Ferrari F12 Berlinettát biztosan szerezned kell hozzá.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Kalea elment megtankolni a McLarent, mi pedig megmutatjuk