Az egyterű már nem divat, most a crossovert viszik, mint a cukrot, ezért egyre több gyártó cseréli le a családi kisbuszt valami jóval menőbbre. Így tett az Opel is, a Meriva helyett itt a Crossland X.

Amilyen divat lett az ezredfordulóra az egyterű, olyan nagy sláger most a crossover, miközben a hagyományos családi egyterűk piaca visszaszorult, ezért egyre több gyártó cseréli le nagy múltú modelljét. A Renault Scenic és a Peugeot 3008 után most az Opel Meriva is szabadidő-terepjárós stílusú utódot kapott, és a neve is megváltozott: ez a Crossland X.

Csak jót tett neki a megújulás, hiszen a hátrafelé nyíló hátsó ajtóival kicsit furcsa formájú Meriva után tényleg mutatós kis crossover lett a Crossland X, a csajok imádni fogják. Főleg azért, mert éppen olyan cuki, mint a Mokka X, de kisebb nála, ezért a szűk városi utcákon is könnyebb lesz vele közlekedni és parkolni.

Míg a Mokka X könnyebb terepre is alkalmas lehet, hiszen összkerékhajtás is rendelhető hozzá, addig a nála hat centivel rövidebb és héttel alacsonyabb Crossland X mindenképpen elsőkerék-hajtású. Ez nem is baj, hiszen egy 4,21 méter hosszú autónál nincs is szükség többre. Még nem tudni, milyen motorokkal adják, de az 1,4 literes turbós benzines és az 1,6 literes turbódízel biztosan közte lesz.

Bár nem olyan praktikus, mint egy egyterű, de azért közel áll hozzá a Crossland X. A hátsó üléssort 15 centis sínen lehet tologatni, így az alapesetben is elég nagy, 410 literes csomagtartót 520 literesre lehet növelni. A hátsó támlák előredöntésével pedig 1255 liternyi cuccot lehet pakolni a legújabb Opelbe, aminek utasterét panorámatető teszi vidámabb hellyé.

Minden benne lesz a Crossland X-ben, amit egy ekkora autóhoz ma kínál az Opel. Adaptív LED-es fényszóró, városi vészfékező, sávtartó, táblafelismerő és holttérfigyelő rendszerek, 180 fokos tolatókamera és parkolási asszisztens, fűthető kormány és fűthető szélvédő, a műszerfalon pedig ott a 8 colos érintőképernyő, ami iPhone és Androidos telefon tükrözésére is képes.

Genfben az autószalonon már személyesen is megnézheted, hogyan képzelte el az egyterűk utódját az Opel, ott állítják ki a Crossland X-et. Ha bejön a stílusa, de egy ekkora autó nem elég neked, akkor csak várj egy kicsit: még az idén jön egy nagyobb modell, a Grandland X, ami már mindenben a Nissan Qashqai és társai ellenfele lehet.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon