Konnektorról tölthető hibridként érkeznek az Opel sportos modelljei, az Astra GSe után most a Grandland GSe szabadidő-autó mutatkozott be 300 lóerős rendszerteljesítménnyel és hivatalosan 1,3 l/100 km-s fogyasztással.

Hajtása nem újdonság, a konnektorról tölthető Opel Grandland GSe-ben a hibrid változat 1,6 literes, turbós négyhengeres motorja van és két villanymotor, így akár teljesen elektromos módban is mind a négy kerék lehet hajtott. Ez a rendszer van a Peugeot 3008-ban is, mely alapjaiban osztozik a Grandlanddal.

300 lóerős rendszerteljesítményt hoz, amivel 6,1 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 235 km/óra a végsebessége.

Feszesebb rugók és frekvenciafüggő Koni FSD lengéscsillapítók vannak a 19 colos felnik mögött, amikkel sportosabb a Grandland GSe viselkedése, valamint élesebben reagál és nagy tempónál stabilabb.

Opciósan rendelhető a kontrasztos fekete gépháztető, alapáras viszont a szolid diffúzor-imitáció a hátsó lökhárítóban és az alcantarába csomagolt, gerincbarát AGR sportülések az utastérben.

Ez is érdekelhet:

Astra GSe néven itt az Opel kompaktjának új csúcsmodellje

Az Astra GSI utódja elektromosított hajtást kapott.

Levedlette régi, elszürkült bőrét az Opel Grandland és varázslatosan megfiatalodott

Az arcot érintő plasztikai műtétek mindig komoly kockázattal járnak, de az Opel Grandland pofijának teljes átszabása szerencsére csodásan sikerült.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában