Óriási bajban van a legendás Williams-istálló
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egészen elképzelhetetlennek tűnik, hogy az egykor győzelmekért és világbajnoki címekért küzdő istálló nélkül fusson a Forma–1, ám erre most reális esély van.

A Williams múlt hét pénteken jelentette be, hogy azonnali hatállyal felbontotta szerződését a névadó főszponzorral, a ROKiT-tal.


A hivatalos sajtótájékoztatón ezzel kapcsolatban csak annyit árult Claire Williams megbízott csapatfőnök, hogy „a csapat minden egyes szerződésben fogalt kötelezettségnek eleget tett”, és hogy most újra át kell gondolni az autó festését.

A legendás istállónál elég nagy a baj...

...ugyanis a csapat friss pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy 13 millió fontos veszteséget termeltek 2019-ben, a Williams által felkért pénzügyi elemzők pedig az istálló részleges vagy teljes eladását javasolják egy lehetséges megoldásnak, amennyiben nem találnak befektetőt.

Ha viszont csak vevőt talál a csapat, az azt jelenti, hogy a sportág történetének második legsikeresebb istállója eltűnhet a mezőnyből. A Williams azért bízik benne, hogy az új szabályok pozitívan hatnak majd rájuk is:

(Fotó: Williams Racing)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.