Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Idén lesz 70 éve, hogy bemutatkozott a klasszikus Land Rover Defender, és ebből az alkalomból több attrakcióra is számíthatunk. Most például egy hatalmas Defender formájú mintát gyalogolt bele az alpesi hóba egy férfi, aki egyébként művészi szinten űzi ezt a témát.

1948-ban az amszterdami autószalonon mutatta be legújabb terepjáróját a Rover, ezért idén április 30-án ünnepelhetik a klasszikus Land Rover Defender hetvenedik születésnapját. A többcélú terepjáró ötletét a Rover akkori főmérnöke, Maurice Wilks a tengerparti homokba vázolta fel fivére, Spencer Wilks számára, aki történetesen a Rover igazgatója volt. Mai utódjai ezért úgy döntöttek, hogy ismét készítenek egy rajzot, méghozzá jó nagyot.

Még mielőtt azt hinnéd, hogy egy Land Roverrel egyszerűen csak lejárták a mintát, nem árt tudnod, hogy azok ott nem keréknyomok, hanem hótalpak nyomai, az egész ábrát ugyanis egyetlen ember készítette. Simon Beck, akinek más alkotásait mutattuk már, művészi szinten űzi ezt a hobbit, ezért a Land Rovernél őt bízták meg a sziluett elkészítésével.

Minden elismerésünk Simon Beck felé, az óriási Defender pedig csak a kezdet, hiszen az április 30-án kezdődő jubileum alkalmából több hasonló attrakcióra is számíthatunk a Land Rovertől.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.