Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Így volt ez a reneszánsz korban, amikor Leonardo da Vinci csapkodó szárnyú repülőjének a rajzait készítette, és a múlt században is, amikor az írott és mozivászonra vitt sci-fik már légi forgalmat és levegőben kanyarodó utakat vizionáltak. És így van ez ma is, annyi különbséggel, hogy a repülő autók már kézzelfogható közelségbe kerültek.

Megannyi gyártó kísérletezik már ugyanis repülő járművekkel a Teslától egészen a dubaji nagyvállalkozókig, és nehogy azt higgyük, hogy az oroszok is kimaradtak a mókából. Itt van ugyanis egy Almetyjevszkből származó patinás, bizalomgerjesztő objektum prototípus, amelyet a Kazánban megrendezett technológiai expón, az ACTO-n mutattak be.

A tervekben pedig nem lesznek már elvileg változtatások, szóval ez a repülő verda tényleg így fog kinézni. Bizony, mintha csak a Flúgos futamból szabadult volna el. Már csak nagyjából 15 millió dollárnyi rubelt kell összekaparniuk a projekt kivitelezésére. Nos, egy ilyen gyönyörű és alaposan átgondolt modell biztosan vonzani fogja a potenciális befektetőket, mint patkómágnes a vasmacskát.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.