Semmi felelősség- és veszélyérzete nem volt annak a három embernek, akik a mindig forgalmas M1-es autópálya belső sávjában várakoztak egy koccanás után.

Megdöbbentő videót közölt a Magyar Közút: az M1-es autópálya komáromi szakaszán készült felvételen az látható, hogy egy román rendszámú személyautó, miután ráfutott egy kisteherautóra, ott maradt a belső sávban, és az utasai lazán sétálgatnak a belső sávban, miközben mellettük centikre húz el a sztrádaforgalom.

Ha nem hiszed el, hogy ilyen megtörténhet, akkor nézd meg a felvételt:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

A kisteherautó teljesen szabályosan lehúzódott a leállósávra, a személyautó viszont a belső sávban maradt, ami azért is elképesztő butaság, mert utóbb kiderült, hogy az ütközés ellenére teljesen működőképes maradt.

Nem nagyon láttunk még olyat, hogy az éjszaka is forgalmas autópályán nagy sebességgel elhúzó járművek közt ennyire lazán

sétálgatnak, nézegetik az autót, még dohányoznak és csókolóznak is.

Csoda, hogy élve megúszták, pedig a videón látszik, hogy néhány autós éppen csak, hogy ki tudta kerülni a meglepő helyen hagyott járművet.

Sokszor elmondták már, de ezek szerint nem lehet elégszer, mert még mindig van, aki nem fogta fel: hasonló esetben minél hamarabb húzódjunk a leállósávra, használjuk az elakadásjelző háromszöget, kapcsoljuk be a vészvillogót, és mindenki, még az utasok is vegyenek fel láthatósági mellényt a szalagkorlát mögött várakozva, amíg a 112-es számon hívott segítség megérkezik.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában