A Mercedesek között is különlegesnek számító Maybach modellek közül két igazi ritkaság érkezett Budapestre, a Pappas Auto luxus bemutatótermébe. A mindössze 150-150 példányszámban gyártott modelleket korlátozott ideig még megtekintheted!

Wilhelm Maybach első autójával 1921-ben készült el, majd Maybach neve hamarosan egyet jelentett a tekintélyes luxusautókkal. A hatvanas években a Daimlerhez került a márka, majd évtizedekre álomba szenderült. Az ezredforduló után szemérmetlenül hosszú limuzinokkal tért vissza, majd napjainkban többek között az S-osztály még fényűzőbb változatát árulják már emblémájával.

Bemutatásukra tökéletes helyszín a Pappas Auto belvárosi autószalonja, amelyet 2022-ben nyitottak meg a világörökség részének számító, gyönyörűen felújított Matild Palace luxushotel alsó szintjén. Európában is egyedülállónak számít ez belvárosi bemutatóterem, amit az elmúlt másfél év alatt új és veterán autócsodák miatt is érdemes volt felkeresni.

Két limitált szériás Maybach miatt most ismét erősen ajánlott útba ejteni a helyszínt.
Az Haute Voiture modell nevét a divat csúcsát jelentő haute couture és a francia voiture, azaz gépkocsi szavakból alkották.

A Maybach ezen kiadását tényleg a divat világa ihlette, ezt szimbolizálja az elegáns ruhákhoz használt buklészövet is, ami az ülések és a párnák betétjeként is megjelenik. A kéttónusú karosszéria és a fehér bőrbe kötött belső tér is a rozéarany és a tengerkék színek kombinációjában pompázik.

A Louis Vuitton egykori kreatív igazgatója, a néhai Virgil Abloh nevéhez fűződik a Maybach másik limitált szériája.

A halála előtti időszakban dolgozott együtt a márkával olyan különleges projekteken, mint a Maybach offroad koncepcióautója. Az emlékére kiadott limitált széria ahhoz hasonlóan fekete és homokszínű fényezést kapott, és ez a színkombináció folytatódik az utastérben is. Virgil Abloh emblémája több ponton is feltűnik az autóban.

Közös a két luxusautóban, hogy az S-osztály legfényűzőbb, és egyben legdrágább változatának alapjára épül.

A Mercedes-Maybach S 680-ban még megtartották a 6 literes biturbó V12-es motort, ami 612 lóerőre képes, ezzel a csaknem öt és fél méter hosszú limuzin 4,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, méghozzá a legnagyobb kényelemben. Nem túlzás azt állítani, hogy ez a két modell a lenyűgöző eleganciát a lehengerlő csúcstechnikával párosítja.

Szériaváltozatban is 95 millió forintról indul a Mercedes-Maybach-féle S 680 listaára,

de itt olyan limitált szériás modelleket láthatunk, amelyekből egyenként csak 150 példány készül, és az áruk a 200 millió forintot is eléri. A vevők nemcsak magát az autót kapják meg, hanem egy elegáns, kézzel készített díszdobozt is, amelyben a két indítókulcs mellett az autó méretarányos modellje is helyet kapott, és egyedi takaróponyva is jár a kocsikhoz.

Az ezekhez hasonló limitált szériás modellek általában már a bemutatójuk napjára az utolsó darabig elkelnek, ehhez képest a Pappas Auto lehetőséget kapott, hogy mind a két szériából értékesítsen, így a divat világa által ihletett Maybachok nemcsak kiállításra érkeztek Budapestre, hanem meg is vásárolhatók. Ha megpillantanád a luxus abszolút csúcsát, ami a Mercedes sindelfingeni manufaktúrájából kikerült, akkor itt a lehetőség!

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Pappas Auto Magyarország.

Ez is érdekelhet:

Budapesten is megtapasztalhatod a Mercedes és a Maybach luxusát

Csak egy napig a Maybach lenyűgöző országúti jachtja is látható az új bemutatóteremben.

Limitált szériával ünnepel a 100 éves Maybach

Az eddigi legkülönlegesebb S-osztály lett belőle.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Brutális elektromos pályagéppel rukkolt elő a Škoda

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés