Száz évvel ezelőtt készült el a Maybach első autója, amit az S-osztály és a GLS különkiadásával ünnepel meg a Mercedes.

Wilhelm Maybach ugyan már 1909-ben megalapította saját vállalkozását, de az első autójával csak 1921-ben készült el, ennek jött el a századik évfordulója. A Maybach neve hamarosan egyet jelentett a fényűző luxuslimuzinokkal, de az alapító fia, Karl halálát követően 1960-ban a Daimlerhez került a márka, majd évtizedekre álomba szenderült.

A Maybach első autója 1921-ben a berlini autószalonon
Zeppelin az 1920-as évek végéről és Maybach 62 az ezredforduló után

A Daimler csak az ezredforduló után élesztette fel a Maybach nevet a hosszuk után 57 és 62 névre keresztelt luxuslimuzinokkal, majd 2014-től az S-osztály, később pedig a GLS még fényűzőbb változatát árulják a Maybach emblémájával.

Az autómárka századik évfordulójára ebből a két modellből készült különleges kiadás.

A limitált szériához a legerősebb csúcsmodelleket vették alapul,

az 557 lóerős V8-as motorral szerelt GLS-t és a 612 lóerős V12-es motorral hajtott S 680-at. Ez a jubileumi kiadás felismerhető az egyedi kétszínű, ezüst és tengerészkék fényezéséről, de a múltidéző formájú szürke „teli” kerekek is újdonságnak számítanak a kínálatban.

A fehér színű bőrrel kárpitozott Edition 100 különkiadásokból egyenként 100 példány készül, hozzájuk gyémántberakásos töltőtollat és az évforduló emlékére gravírozott pezsgőspoharakat is lehet kérni. Az árát nem árulták el, de itt is igaz a legdrágább luxusautók szabálya:

ha kérdezned kell, hogy mennyibe kerül, akkor biztosan nem engedheted meg magadnak.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában