Mercedesként is érkezik a Maybach elektromos SUV-je

A müncheni autószalonra időzített újdonságok közül a Maybach sem hiányzott: az EQS SUV egy olyan elektromos szabadidő-autó prototípusa, ami Mercedes-emblémával is gyártásba kerül majd.

A Mercedes minden márkája mutatott valami újat a müncheni autószalonon, és ez alól a Maybach sem jelent kivételt. A patinás márka egy teljesen elektromos hajtású szabadidő-autó koncepcióját hozta el a kiállításra, és ez a tanulmányautó fontosabb, mint gondolnád, mert szinte ebben a formában kerül majd sorozatgyártásba.

A lekerekített formáját a Maybach jellegzetes hűtőmaszkjával tették érdekesebbé, nem spóroltak a krómozással, a 24 colos polírozott felnik is valósággal ragyognak.

A hátsó sorban két külön állítható fotel kapott helyet, tévéképernyő és pezsgőspohár is jut mindenkinek. A műszerfal az EQS-ben látott szélesvásznú Hyperscreen még újabb kiadása, és érdekes a kormány is.

A vezetőoldali ajtó automatikusan nyílik az autóhoz közelítve, a hátsó ajtókat a menüből lehet kinyitni. A Mercedes csak azt az egyetlen egy adatot árulta el az EQS SUV-ról, hogy egy feltöltéssel 600 kilométer megtételére képes. Mégsem csak álmodozás a koncepció, hamarosan gyártásba kerül, nemcsak Maybach-, hanem Mercedes-változatban is.

Nem ez a Maybach első SUV-je, hiszen már a Mercedes-Benz GLS is kapható a luxusmárka logójával:

A Maybach korábban is mutatott egy hasonló koncepciót, akkor Vision Ultimate Luxury volt a neve:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.