Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Újabb kategóriában vetné meg a lábát a Mercedes-Maybach, és ehhez egy egészen szokatlan belépőt készítettek. A Vision Ultimate Luxury egy olyan szabadidő-autó, ami lépcsőshátú karosszériát kapott, a belső tere pedig megdöbbentően fényűző.

Nem gondoltuk volna, hogy közös pontot találunk egy Lada és egy Maybach között, de éppen ez történt. Néhány napja jelentette be az orosz gyártó, hogy a kombi után a lépcsőshátú Vesta is elkészül megemelt szabadidős változatban, erre most pedig a Maybach mutatott be hasonlót. Persze a két autó közötti hasonlóságok ezzel véget is értek, a pekingi autószalonon leleplezett Vision Ultimate Luxury, ahogyan a neve is sugallja, a luxus csúcsát jelenti.

Jókora autóról van szó, hiszen a prototípus 5,26 méter hosszú, 2,11 méter széles és 1,76 méter magas. A Mercedes-Maybach ezzel a két legdivatosabb kategóriát egyesítette: a szabadidő-terepjárókét, valamint a luxuskategóriában még mindig egyeduralkodó limuzinokét. Szokatlan látvány a lépcsőshátú SUV, de ha valaki, akkor a Maybach bátran kijöhet egy ilyen modellel, még az is lehet, hogy kapkodni fognak érte.

Szemből nézve rögtön megmondod, hogy Maybachról van szó,

hiszen a hűtőmaszkja éppen olyan, mint a márka előző tanulmányának, a fenséges formájú hatméteres kupénak. Hasonlóak a 24 colos, turbinamintás polírozott kerekek is, a hátsó rész azonban teljesen egyedi. Nem is a hármas osztású hátsó lámpák a furcsák, vagy a C-oszlopon lévő Maybach-embléma, hanem inkább a két részre osztott hátsó szélvédő.

Mindent fehér bőrrel borítottak, amit nem, azt pedig ébenfa betétekkel, vagy pedig a Maybach-modellek jellegzetességének számító rozéarany burkolattal. A hátsó ülések legalább olyan kényelmesek és sokféleképpen állíthatók, mint az S-osztályban.

A két 12,3 colos képernyő, ami a műszerfalat helyettesíti, már a legtöbb Mercedesből ismerős lehet, akárcsak az érintőpados kormánykerék, de a vezető környezete ezeket leszámítva futurisztikus és letisztult.

A korábbi koncepcióhoz hasonlóan a Vision Ultimate Luxury is teljesen elektromos hajtású, a négy kereket négy elektromotor mozgatja intelligens összkerék-hajtással.

igaz, még a régi szabvány szerint. Ha nem is teljesen ebben a formában, de most már biztos, hogy SUV-val bővül a Maybach kínálata.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.