A Mercedesnél nem adják fel a Maybach márkát, bemutatták a legújabb modellt, az S-osztály még fényűzőbb változatát.

A kétezres évek elején Maybach 57 és 62 néven még önálló modelleket is kínált a német luxusmárka, amit a Mercedes nemrég ismét felélesztett, hogy az S-osztály még fényűzőbb változatát kínálja ezen a néven. Az új generációs S-osztály bemutatója után számítani lehetett a Maybach-emblémás kiadásra, most leleplezték a Bentley Flying Spur és a Rolls-Royce Ghost ellenfelét.

A Mercedes-Maybach limuzinja még a nyújtott tengelytávú S-osztálynál is hosszabb 18 centiméterrel,

a 3,4 méteres tengelytávolsága 29 centivel haladja meg az alapkivitelű S-osztályét. Az 5,47 méter hosszú luxusautóval mégsem nehéz manőverezni, amiről hátsókerék-kormányzás gondoskodik, ez akár két méterrel is lerövidítheti a fordulókört.

A Maybach-változat hagyományosan kétszínű fényezéssel készül, a kétféle színt elválasztó vonalat kézzel festik fel,

akárcsak a Rolls-Royce-nál. Az opcióként akár krómozott könnyűfém kerekek elképesztően látványosak, ezeken kívül a hűtőmaszk és a C-oszlop emblémája mutatja, hogy nem csak egy Mercedesről van szó.

Az utastér is fényűzőbb, mint az S-osztályban, a hátsó sorban két különálló fotel kapott helyet, amit akár fekvő pozícióba is lehet dönteni, masszázzsal és fűtéssel is ellátták. A szórakoztatásról érintőképernyők gondoskodnak, ezekről lehet nagyjából mindent vezérelni az autóban.

A biztonsági övért sem kell nyújtózkodni, a kupékhoz és kabriókhoz hasonlóan automatikusan kézbe adja az autó.

A legújabb S-osztályhoz hasonlóan a Maybach-változat is azt a futóművet kapja, ami automatikusan megemeli az autót, ha oldalütközés veszélyét érzi, és egyébként kamerával figyeli az utat, hogy mindig a legmegfelelőbb csillapítást válassza.

Az autó a zajszűrős fejhallgatók mintájára mérsékeli a menetzajt, hogy még nyugodtabb legyen az utazás.

A motorkínálatban megtalálható a 4 literes biturbó V8-as, több mint 500 lóerővel, és a 6 literes V12-es is visszatér 625 lóerővel.

Az autópályán és a dugóban már teljes önvezetésre lesz képes, ezt a funkciót 2021 második felében lehet aktiválni. 2015 óta egyébként több mint 60 ezer Maybach-emblémás S-osztályt adtak el, csak Kínában havonta 600-at vesznek belőle.

Ez is érdekelhet:

A luxusautók csúcsára érkezik az új Mercedes-Benz S-osztály

A Mercedes eddigi legfejlettebb autója lett az új S-osztály, bámulatos műszaki megoldásokkal.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában