Hat éve vesztette életét autóbalesetben Paul Walker, és a Halálos iramban sztárja nem csak a filmbeli szerepe szerint rajongott az autókért. A gyűjteményének egy részét nemsokára elárverezik, és a listában elég érdekes autókat is találni.

Paul Walker nemcsak a Halálos iramban szerepe szerint imádta az autókat, hanem a valóságban is tekintélyes gyűjteménye volt. A kollekcióból 21 autót jövő januárban árvereznek el a Barrett-Jacksonnál, és a listában néhány hétköznapi típus, mint az Audi S4, a Ford Bronco és a Toyota Tundra mellett elég érdekes darabokat találni.

Sejtettük, hogy Paul Walker rajong a sportos autókért, és BMW M3-ból hét darab is áll a garázsában.

Még furcsább részlet, hogy a két E30-as mellett az öt darab E36-os teljesen egyforma. Az M3 Lightweight szériából valók, amit 1995-ben a BMW azért készített, hogy indulhasson a típussal egy amerikai versenysorozatban.

Az M3 Lightweight a kupéból épült, a széria minden példánya fehér, rajta a BMW Motorsport színeiben készült dekorációval. A nagy hátsó szárnnyal és a 17 colos kerekekkel szerelt autót jelentősen kikönnyítették,

az ajtók alumíniumból készültek, az utastérből kivették a rádiót, a légkondicionálót és a kárpitokat, amivel 100 kilogrammot nyertek.

A motorja a háromliteres, soros hathengeres, ami 240 lóerőre képes, és ötfokozatú váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. A limitált széria csak 125 példányban készült, és ebből most rögtön öt eladó lesz. A típus elég sokat érhet,

egy másik példányért nemrég egy új M5 áránál is többet, 110 ezer dollárt adtak, ami 33 millió forintnak felel meg.

Paul Walker gyűjteményében más érdekességeket is találhatsz:

ott egy Ford Mustang Boss 302S versenyautó 2013-ból, amit az 5 literes V8-assal szereltek, de sosem versenyeztek vele,

vagy az a 2009-es Nissan 370Z, amivel még csak alig több mint négyezer kilométert mentek, és ami szerepelt a Halálos iramban: Ötödik sebességben is.

Az eladásra kerülő autókon kívül még rengeteg sportkocsi van Paul Walker gyűjteményében, így egy tucatnyi Ford Mustang mellett többek közt BMW M1, Ford GT, Nissan Skyline GT-R és Toyota Supra is áll a raktárban.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Két év alatt kétmillió forinttal drágultak a használt autók